Utorak, 22. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 21° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba22. Januar. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Đapo: SBB više ne djeluje s Bh. blokom
Đapo je istaknula da je Bh. blok dogovorio ulazak u vlast sa SDA, HDZ-om i SNSD-om i da su pozvali i SBB da im se pridruži.

“Mi ne vidimo svrhu da to učinimo, posebno zbog činjenice što bi tako država ostala bez jake opozicije. Pored toga smatramo da Bh. blok kao ljevica u ovom trenutku ne može dovesti do nekog napretka države zbog njihovih političkih trzavica i neslaganja, tako da se suštinske reforme sigurno neće desiti u konstelaciji tih odnosa”, kazala je Đapo.

Ona je naglasila da upravo zato SBB ne želi ulaziti u takve političke avanture, već će biti korektivni faktor, ali djelovati konstruktivno u odnosu na buduću vlast. Đapo je potvrdila da će u takvoj konstelaciji SBB izaći i iz vlasti Kantona Sarajevo.

“Ako su oni dogovorili koaliciju na svim nivoima vlasti, sigurno će doći do prekomponovanja i Vlade KS. Naša stranka je najavljivala da neće u vlast, ali da će podržavati tu vlast, što znači da Bh. blok postoji i da jedinstveno djeluje. Dakle, imamo na sceni to da ljevica ulazi u vlast sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, u zavisnosti od nivoa vlasti, i to će se odraziti i na vladu u Sarajevu”, istaknula je Đapo.

Inače, od navedene tri stranke koje pripadaju Bh. bloku jedino je Naša stranka istupila u javnost stavom da neće u vlast sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, ali da će podržati djelovanje Bh. bloka.

U ovoj sedmici očekuje se jasno očitovanje SDP-a i DF-a. Kada je riječ o SDP-u, u samom vrhu ove stranke stavovi su podijeljeni. Jedni su za koaliciju sa SDA i ostalim nacionalnim strankama, a drugi su protiv.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision