Utorak, 15. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: velkaton15. Januar. 2019. Izdvojeno, USK
Štrajk ljekara i stomatologa USK odgođen do 15. Februara , štrajkove upozorenja nastavlja Nezavisni strukovni sindikat zaposlenih u zdravstvu USK

Štrajkovi u zdravstvu u USK se nastavljaju. Nakon ljekara, čiji je štrajk upozorenja okončan u petak, od jučer polusatne štrajkove upozorenja organizira Nezavisni strukovni sindikat zaposlenih u zdravstvu USK.

Štrajk  ljekara na području USK će biti zamrznut do 15. februara. Do tada se od odgovrnih u ministarstvu i Vladi kao i u  Upravi kantonalne bolnice očekuje da ispune više zahtjeva, počev od poštivanja Kolektivnog ugovora ali i rješavanje dodatnih problema koji opterećuju rad ljekara.

Građani mogu odahnuti. Osim za hitne slučajeve, ljekari će i dalje biti na usluzi i ostalim pacijentima nakon što su sa ministricom postigli dogovor o zamrzavanju generalnog štrajka. Kako je rečeno, prevladalo je mišljenje da su pacijenti na prvom mjestu, ali i da bi štrajk doveo do potpunog kolapsa zdravstvenog sistema u kantonu.

Jučer je u polusatni štrajk upozorenja stupio Nezavisni strukovni sindikat zaposlenih u zdravstvu USK. S obzirom na to da kolektivni ugovor sa ovim sindikatom ističe u februaru, smatraju da će pri potpisivanju novog biti diskriminirani u odnosu na Sindikat doktora medicine i stomatologije.

S druge strane, u Ministarstvu zdravstva ističu da u februaru planiraju sjesti za pregovarački sto sa oba sindikata. U sindikatu su istakli da polusatne štrajkove upozorenja planiraju održavati do srijede, kada će se kako kažu sastati sa resornom ministricom. O daljnjim aktivnostima će odlučiti nakon toga.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision