Saturday, 11. May 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Decembra. 2019. Sport
Čelnici NS BiH danas zasjedaju: Kako će se birati novi selektor Zmajeva
Čelnici NS BiH odlučili su se zahvaliti Robertu Prosinečkom nakon kraja neuspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojima su Zmajevi završili na četvrtom mjestu iza Italije, Finske i Grčke, pa naš tim za plaman na Euro 2020. godine treba dvije pobjede u baražu Lige nacija.

Očekuje se da će na sjednici Izvršnog odbora NS BiH biti dostavljen i uži izbor jednog ili nekoliko kandidata koje će predložiti Komisija za izbor selektora, a kako je Klix.ba i ranije pisao, glavni kandidat za klupu Zmajeva je legendarni Duško Bajević. Također, bit će utvrđeni kriteriji za izbor novog selektora.

Čelnici NS BiH danas će i zvanično završiti saradnju s Robertom Prosinečkim s obzirom na to da je odluka o prekidu saradnje postignuta nakon razmjene mailova čelnika saveza.

Na sjednici će također biti govora i u radu saveza u proteklih godinu dana, kao i o planiranju aktivnosti u 2020. godini u kojoj naš tim može izboriti historijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Novog selektora očekuje tri mjeseca priprema za utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, a pri tome neće igrati nijedan prijateljski susret. U polufinalu baraža prvo ćemo ugostiti Sjevernu Irsku, a na domaćem terenu bismo igrali i eventualnu finalnu utakmicu protiv pobjednika meča između Irske i Slovačke

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision