Thursday, 28. March 2024.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Novembra. 2019. Zanimljivosti
Životna priča bračnog para iz Singapura: Umjesto da čekaju penziju, ostavili posao da bi putovali svijetom
Nakon osam godina provedenih u Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj i Singapuru, ovi supružnici su se povukli u svojim kasnim četrdesetim i započeli živjeti svoj san.

“Umjesto da se smjestimo i čekamo starost na jednom mjestu, moj suprug i ja smo osmislili plan putovanja koji svake godine uključuje Francusku, Singapur, Južnu Afriku, Australiju i Novi Zeland, kao i neobično putovanje ili krstarenje”, kazali su Greenfield.

Njihovo putovanje počelo je, kažu, brodom.

“Nakon 15 godina u Singapuru, odlučili smo se povući, moj suprug iz karijere u brodarstvu, a ja iz posla urednika časopisa i odlučili smo izgraditi barku za istraživanje Francuske. Plovili smo preko Kanala do Calaisa, niz rijeke i kanale na jugu Francuske, bilo je to nezaboravno i prekrasno iskustvo”, kazali su Neil i Gail.

Svake godine njih dvoje provode oko tri mjeseca u Aziji, Africi, Evropi i Americi. Ljeti imaju kamp prikolicu i borave u Europi, a u Južnoj Africi čuvaju kamion za prijevoz i terenski karavan.

“Volimo se svake godine vraćati u omiljena mjesta poput Phuketa, Italije i Južne Afrike, a pokušavamo dodati i nekoliko novih destinacija. Ove godine smo prvi put posjetili Kolumbiju, Brazil, Panamu i Svetu Luciju”, kazao je Gail.

Kad je u pitanju planiranje, veliki događaji poput ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u ragbiju u Japanu se ne propuštaju, objasnio je Gail. Mjesečni plan se finalizira oko godinu unaprijed s letovima i rezervacijama.

Iz njihove životne priče mnogi se pitaju kako su se ljudi koji ne zarađuju mnogo uspjeli povući tako mladi i priuštiti sebi takav način opsežnog putovanja, a ovaj bračni par otkrio je svoj tajni recept.

“Ako se želite rano penzionisati, nemojte imati djecu i nemojte se razvoditi. Naporan rad vam olakšava uštedu, kao i investiranje u posljednjih deset godina karijere onda kada je potencijal za zaradu najveći”, pojasnio je Gail.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision