Petak, 25. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 20° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Januar. 2019. Sport
Ajdin Ćehić najbolji sportista Unsko-sanskog kantona u 2018. godini

U organizaciji Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona u srijedu, 23. januara izabrani su najbolji sportisti i sportske ekipe u protekloj godini. Za najuspješnijeg sportistu USK-a u 2018. godini proglašen je Ajdin Ćehić, član KK „Bihać“, dok je najboljim sportistom u ženskoj konkurenciji proglašena Džana Kovačević, članica Judo kluba „Una“ Bihać.

Ženski rukometni klub “Krajina“ i Stonoteniski klub “Stens 73“ iz Cazina najuspješniji su kolektivi. Najbolji sportisti u konkurenciji ratnih vojnih invalida i invalidnih lica bili su Ramo Lipović i Azra Dedić. Priznanja za najuspješnije ekipe otišle su malonogometašima i streljačkog sekciji“ SSRI Cazin“.

Veliki broj priznanja dobili su članovi KK „Regeneracija“ iz Velike Kladuše. Ema Nadarević je zajedno s Emom Selman proglašena za najuspješniju juniorku, dok su Emin Redžić, Tarik Salkić, Amar Šabanagić, Sumeja Bašić, Taris Beganović i klub kao kolektiv dobili priznanja za ostvareni sportski rezultat.

Priznanje je dobila i članica KK „Fudokan“, Melany Šabanagić, za osvojeno 1. mjesto na Državnom prvenstvu u kategoriji kadetkinje kate održanom u Banja Luci.

Priznanje Sportskog saveza USK-a za proteklu godinu dobili su i članovi AK „Krajišnik“ za osvojeno 3. mjesto na prvenstvu Bosne i Hercegovine u krosu, kao i nastup na Evropskom prvenstvu. Za ostvareni sportski rezultat u juniorskoj konkurenciji u 2018. godini, priznanje je dobio i član AK “Krajišnik” Haasin Karajić.

 

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision