Srijeda, 10. Septembar 2014.
Unsko-sanski kanton 1° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Septembar. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijesti
Akcija “Brend”: Uhapšeni ministri poljoprivrede i trgovine FBiH Jerko i Mladen Lijanović, te Milorad Bahilj

U opsežnoj akciji kodnog naziva Brend koju provodi Državna agencija za istrage i zaštitu, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapšeno je nekoliko članova porodice Ivanković Lijanović, među kojima je i aktualni federalni dopremijer i ministar poljoprivrede Jerko Ivanković Lijanović. Među uhapšenima je Milorad Bahilj, federalni ministar trgovine.

sipa_hapsenje10092014-1Na 14 lokacija na području Sarajeva, Mostara, Širokog Brijega i Gruda pretresani su objekti i preduzeća u vlasništvu osumnjičenih, među kojima su federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, državni zastupnik i lider Narodne stranke radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović, te braća braća Ivanković Lijanović Slavo i Jozo. Svi su osumnjičeni za organizirani kriminal, utaju poreza i pranje novca, čime je državni budžet oštećen za više miliona.

sipa_hapsenje10092014-2Osim braće Ivanković Lijanović, SIPA je u Mostaru pretresala objekte u vlasništvu aktuelnog federalnog ministra trgovine i člana Narodne stranke radom za boljitak Milorada Bahilja.

U okviru akcije, izvršeni su pretresi i izuzimanje dokumentacije i dokaznih materijala iz preduzeća: „Lijanovići“ d.o.o i „Kora-fin“ doo iz Širokog Brijega te „Velmos Company“ d.d. iz Mostara. U jednom od najsloženijih predmeta organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH uhapšeni su i Jozo Slišković, Venka Ivanković, Željko Mikulić, Zdravko Ivanković, Draženko Kvesić, Miroslav Čolak, Lijan-Stipe Ivanković, Mirjana Šakota, te Mirko Galić.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision