Srijeda, 3. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: uskinfo.ba3. Jula. 2019. USK
Akcija u Velikoj Kladuši ”na čekanju” – Miral neće da prima migrante, vlasti neće ”novi” Vučjak, Fazlić ih neće u Bihaću!

Velika akcija Kantonalne uprave za inpsekcijske poslove sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a u Velikoj Kladuši, već je dva puta odgođena. Iako je trebala biti provedena akcija po uzoru na onu u Bihaću, ona je odgođena zbog nepostojanja lokacije na koju bi se migranti koji borave na otvorenom i u privatnim smještajima izmjestili. Potvrdili su to iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za USKinfo.ba

Mi možemo krenuti u akciju, ali nemamo gdje sa tim migrantima. Iako u Miralu ima veliki broj slobodnih mjesta, oni ne žele primiti te ljude, a Općina Velika Kladuša ne želi pronaći lokaciju, kao što je to urađeno u Bihaću sa Vučjakom. Također, postoji i službeni dopis od gradonačelnika Bihaća, Šuhreta Fazlića u kojem stoji da migranti iz Velike Kladuše ne mogu na Vučjak, rekli su jutros iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za USKinfo.ba

Problem lokacije je, realno, veliki problem, jer se Bihać očito upustio u nešto što će teško moći sam finansirati i uspješno održavati. S druge strane, građani Velike Kladuše traže intervenciju od inspekcije i policije po uzoru na Bihać, što je i zatraženo na posljednjoj sjednici Skupštine od zastupnika koji dolaze iz ove Općine.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove i dalje provodi akciju kontrole privatnih smještaja, a USKinfo.ba u saradnji sa ovom ustanovom, priprema detaljan izvještaj o kontrolisanju objekata, koji će biti objavljen u narednim danima.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision