Subota, 10. Maj 2014.
Unsko-sanski kanton 1° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Maj. 2014. Region, Vijesti
Ambasada Slovačke u BiH: Netačne informacije sa sastanka Lajčaka i Nikolića

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Slovačke saopštilo je da su netačne informacije pojedinih medija da se slovački ministar spoljnih i evropskih poslova Miroslav Lajčak saglasio sa procjenom predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da je  “očigledno da BiH ne može da opstane”.

U reagovanju Ministarstva, koje je medijima proslijedila Ambasada Slovačke u BiH, navodi se da su pojedini mediji iznijeli iskrivljene informacije sa jučerašnjeg sastanaka Lajčaka i Nikolića u Beogradu.

Prema tim informacijama, kako se navodi, Lajčak je tobože izrazio saglasnost sa Nikolićevom procjenom, prema kojoj je očigledno da BiH ne može da opstane.

“Takve informacije objavljene u medijima su apsolutno neistinite i navode na pogrešno mišljenje. Njihovi autori pogriješili su iz neznanja ili su to svojevoljno uradili”, ističe se u reagovanju.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Slovačke oštro se protivi objavljivanju takvih dezinformacija.

“Stav koji dugo i konzistentno zastupa ministar spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslav Lajčak potpuno je poznat, a zasniva se na podršci suvereniteta, teritorijalnog integriteta i teritorijalne cjelovitosti BiH, te podršci procesima modernizacije i integracije”, ističe slovačko Ministarstvo.

Saopšteno je da je te stavove veoma jasno predstavio Lajčak i za vrijeme jučerašnjeg sastanka sa predsjednikom Srbije, kao i na drugim sastancima sa predstavnicima Srbije u Beogradu.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision