Srijeda, 24. April 2019.
Unsko-sanski kanton 24° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba24. April. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Analiza stanja pravosuđa u BiH

Dvodnevna Konferencija predsjednika sudova i glavnih tužilaca u Bosni i Hercegovini počinje danas u hotelu “Grand Neum” u Neumu, saopštio je Visoki sudski i tužilački savjet BiH, koji i organizuje Konferenciju. Fokus ovogodišnje zajedničke konferencije predsjednika sudova i glavnih tužilaca jeste analiza stanja pravosuđa u Bosni i Hercegovini i prijedlog mjera za unapređenje.

Planirano je da prvog dana konferencije predsjednici sudova i glavni tužioci pravosudnih institucija sa nivoa Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko distrikta izlože analizu stanja pravosuđa u BiH i prijedlog mjera za unapređenje.

Drugog dana konferencije biće predstavljeni Godišnji izvještaji VSTS-a BiH i Kancelarije disciplinskog tužioca VSTS-a BiH za 2018. godinu, analiza stanja pravosuđa u BiH i prijedlog mjera za unapređenje sa aspekta VSTS-a BiH, kao i inicijativa vladavine prava Evropske komisije.

Konferenciji će, pored predsjednika sudova i glavnih tužilaca iz Bosne i Hercegovine, prisustvovati i članovi VSTS-a BiH, predstavnici strukovnih organizacija, ministarstava pravde, kao i gosti iz međunarodnih organizacija.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision