Nedjelja, 30. Juna 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba30. Juna. 2019. Bosna i Hercegovina
Banjaluka: SDS danas bira novo rukovodstvo

U Banjaluci će danas biti održana Skupština Srpske demokratske stranke (SDS) na kojoj će najveća opoziciona stranka u RS-u izabrati novo rukovodstvo. Kandidati za predsjednika SDS-a su Mirko Šarović i Milan Miličević.

Aktuelni predsjednik SDS-a Vukota Govedarica u petak je povukao kandidaturu u korist Mirka Šarovića, za koga smatra da je osoba koja može da okupi stranku.

“Ličnost koja nas može okupiti je Mirko Šarović i svoju podršku dajem njemu”, rekao je Govedarica na konferenciji za novinare.

I Govedarica i Šarović su poručili da bi za stranku najbolje bilo kada bi imala jednog kandidata za predsjednika partije.

Šarović je kazao da je Skupština stranke važan trenutak za SDS, koji se treba konsolidovati i ojačati te izgraditi prepoznatljivu politiku.

Od kandidature za predsjednika SDS-a jučer je odustao i potpredsjednik stranke Mićo Mićić navodeći da time želi dati doprinos u postizanju konsenzusa oko jednog kandidata.

Nakon povlačenja Govedarice i Mićića, u trci za prvog čovjeka SDS-a ostali su član Predsjedništva stranke Mirko Šarović i aktuelni predsjednik Glavnog odbora Milan Miličević.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision