Subota, 6. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton -2° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Jula. 2019. Bosna i Hercegovina
BiH u Sloveniji ima iskrenog prijatelja

Ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Milorada Živkovića u nastupnu posjetu, primio je ministar vanjskih poslova Republike Slovenije Miro Cerar.

Ambasador Živković se zahvalio na prijemu te upoznao ministra Cerara sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH. Zahvalio se na kontinuiranoj podršci Republike Slovenije u procesu evropskih integracija BiH te naglasio da će BiH nastaviti s neophodnim aktivnostima i ispunjavanjem obaveza u tom procesu.

Ministar Cerar izrazio je dobrodošlicu ambasadoru Živkoviću istaknuvši da dvije zemlje tradicionalno imaju prijateljske odnose te da je Republika Slovenija spremna jačati te odnose kroz ekonomsku, kulturnu, obrazovnu i svaku drugu saradnju s BiH.

Naglasio je da BiH u Sloveniji ima iskrenog prijatelja i da Slovenija snažno podržava evropski i euroatlantski put BiH i cijelog regiona zapadnog Balkana. Republika Slovenija će istrajati u tome da cijeli region postane dio velike evropske familije.

Ministar se zanimao za problem migranata u našoj zemlji. Istakao je da Slovenija i BiH trebaju blisko sarađivati po pitanju migracija i u tom smislu Slovenija je spremna pružiti svaku vrstu pomoći.Na sastanku su razmijenjena mišljenja u vezi šestog samita WB u okviru Berlinskog procesa u Poznanu 4. i 5. jula, te samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) 8. i 9. jula 2019. godine.

 

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision