Srijeda, 23. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 21° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: krajina.ba23. Januar. 2019. USK
Bihać: Izabrani delegati u Domu naroda Parlamenta FBiH
Parlamentarci Hajrudin Halilović iz koalicije A SDA – Pomak zajedno i predstavnik SDA, Hadis Jusić zastupaće Bošnjake iz USK-a, u Domu naroda Federlanog parlamenta, a Rasim Kantarević iz Laburističke stranke predstavnik je ispred reda ostalih, odlučeno je na današnjem nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine.

Proceduru glasanja provela je komisija, koja je imenovana na samom početku sjednice. USK za sada nema delegate iz redova Hrvata i Srba.

Iako su se u Skupštini USK dva zastupnika izjasnili kao Hrvati, nisu pronašli zajednički jezik oko formiranja kluba pa očekivano ni oko toga ko će predstavljati ovaj narod u federlalnom Domu.

 Od pet lista koje je CIK verifikovala za izbor bošnjačkih predstavnika, dvije su se odnosile na kandidate iz redova SDA, kako prenosi RTV USK.

Zašto je Stranka demokratske akcije umjesto jedne ponudila dvije, predsjednik Kluba SDA, Jasmin Musić, objašnjava da je razlog tome čisto tehničke prirode. Ovim je završen proces formiranja zakonodavne vlasti USK i ujedno stvoreni u cijelosti uslovi  za sazivanje redovne sjednice Skupštine USK-a. Naredna sjednica trebala bi biti u znaku radnih materijala, gdje je svakako najvažniji budžet koji će biti ponuđen u formi nacrta .

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision