Utorak, 20. Avgusta 2019.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba20. Avgusta. 2019. USK
Bihać: Jubilarnih 111 godina biciklizma

Nesvakidašnji jubilej u gradu na Uni – 111 godina biciklizma zaokruženo je retrospektivnom izložbom u Gradskoj galeriji u Bihaću.

Prvi bicikl u Bihać su donijeli činovnici austrougarske vlade koji su tu službovali i od tada počinje bicikiklistička priča grada na Uni.

ADNAN MEKIĆ, organizator – BBK „Daj krug“

Sad u novije vrijeme kako se otvaraju nove discipline biciklizma, željeli smo pokazati svim tim novim klubovima, novim mladim sugrađanima šta je to nešto što je obilježilo grad Bihać i taj kontinuitet biciklizma.

Prema riječima starijih biciklista, ovo je veoma produktivan način života koji doprinosi zdravlju u svakom pogledu. Zaljubljenici u ovaj sport bicikl biraju kao sredstvo transporta kako bi doprinijeli i razvoju ekološke svijesti.

TIHOMIR KUVALjA, generalni sekretar Biciklističkog saveza BiH

Biciklizam je sada puno u ekspanziji, i bicikl se vraća kao prevozno sredstvo, kao rekreativno sredstvo a sigurno je to jedan od najzdravijih sportova i gledam da se nivo kulture povećava.

Aktivni biciklisti i biciklistički radnici rado se sjećaju perioda kada su ostvarili prvi kontakt sa ovim sportom koji je ubrzo postao njihov životni stil.

MIRNAS MUJEZINOVIĆ, nacionalni komesar Biciklističkog saveza BiH

Kad ovako dođeš među ove biciklističke radnike, u momentu te vraćaju u taj period koji je bio izuzetno lijep, družili smo se, bilo je lijepih ali i teških trenutaka jer biciklizam je jako težak sport.

Sa slavnom biciklističkom prošlošću Bihaća posjetioci se mogu upoznati i u Sportskoj dvorani Luke, gdje je, postavka obogaćena raznim eksponatima, premještena nakon otvaranja.

Izvor: Alem Dedić/BHRT

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision