Četvrtak, 14. Mart 2019.
Unsko-sanski kanton 10° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: krupljani.ba14. Mart. 2019. USK
Bihać sanira štetu koju su napravili migranti

Na području Bihaća u toku je realizacija nekoliko projekata koje provodi Međunarodna organizacija za migracija (IOM) u sklopu programa koji je nazvan “Inicijativa socijalne kohezije Unsko-sanskog kantona”.

Radi se o projektu čija je ukupna vrijednost više od milion maraka i finansira se sredstvima Velike Britanije, a namijenjen je lokalnim zajednicama u USK u kojima borave migranti.

Prema riječima Kristine Šešlije, predstavnice IOM-a, u toku je sanacija parka Borići, gdje se mjesecima nalazilo improvizovano šatorsko naselje, u kojem su boravili migranti. “Radimo na uređenju tog parka, kao i trim staze koja se tamo nalazi i koja je stradala tokom boravka migranata. Projekat podrazmijeva rehabilitaciju šume borova na tom lokalitetu, kao i sadnju novih stabala. Također, u narednom periodu uslijediće i uređenje Partizanskog groblja, koje se nalazi u sklopu parka”, istakla je Šešlija. Ona je dodala kako su gradskim vlastima u međuvremenu isporučene nove drvene klupe i kante za smeće, koje su ranije oštetili migranti.

Savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić rekao je da je u sklopu pomenutog projekta preduzeću “Komrad” dodijeljeno novo vozilo za odvoz smeća, a osigurano je i 200.000 maraka za rekonstrukciju i uređenje gradskog stadiona. Novcem iz pomenutog projekta urađena je rasvjeta u nekoliko prigradskih naselja i ona će uskoro biti puštena u upotrebu. Međutim, u Bihaću su sve glasniji kritičari koji smatraju kako se novcem koji se izdvaja u pomenute svrhe, gradske vlasti u stvari pokušavaju odobrovoljiti za prihvat novih migranata, čiji se dolazak očekuje na proljeće.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić nedavno se oglasio tim povodom i poručio kako Bihać nema kapaciteta niti mogućnosti za prijem novih stranih državljana.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision