Subota, 17. Avgusta 2019.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba17. Avgusta. 2019. USK
Bihać: Završena ljetna škola koju su pohađala djeca migrantske populacije

Svečanom dodjelom diploma, u Bihaću je završena ljetna škola, koju su pohađala djeca migrantske populacije iz prihvatnih centara Sedra i đačkog doma Borići. Djeca su, nakon završetka redovnog obrazovnog procesa pa sve do danas, učila matematiku, bosanski i jezik zemalja iz kojih dolaze.

Tri dana razredne nastave i dva dana u prirodi. Tako je izgledala ljetna škola koju je pohađalo oko 150 djece migratnske populacije. Pored bosanskog jezika, matematike, crtanja i sportskih aktivnosti, djeca su učile i jezike iz zemalja iz kojih dolaze, budući da većina njih iako govori maternji jezik, nije znala pisati i čitati. Evo šta o ljetnoj školi kažu djeca.

Ljetna škola je održana u organizaciji Unicefa i Save the Childrena. Iz ovih organizacija su nam rekli da je ovo neprocjenjivo iskustvo za djecu, jer su pored znanja koje im je preneseno, družili se i upoznavali vršnjake iz drugih država, te tako barem na kratko provodili djetinjstvo kakvo i zaslužuju.

Djeca migrantske populacije će pohađati osnovne škole na području Unskosanskog kantona i u novoj školskoj godini, a u nastavnI proces bit će uključeno oko 250 učenika. Sasvim sigurno će im znanja koja su usvojila na ljetnoj školi pomoći u nastavnom procesu.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision