Utorak, 9. Juli 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba9. Juli. 2019. USK
Bihaćki vijećnik Tužilaštvu USK podnio inicijativu po pitanju migranata
U obrazloženju za prvu inicijativu naveo je kako migranti koji iskažu namjeru da traže azil imaju 14 dana da predaju zahtjev za azil ili u protivnom budu deportovanu u zemlju iz koje dolaze. Dok čekaju odluku za azil, naglašava Ramić, trebaju biti smješteni u Delijašu kod Sarajeva.

“Šta rade u Bihaću? IOM im daje nevažeće iskaznice koje svako može isprintati kod kuće, a direktna trgovina ljudima je uzrok toga. Frapantan podatak je da Ured za strance ne zna gdje je 6.000 migranta”, rekao je Ramić.

Kada je u pitanju inicijativa kojom traži da inspekcija naloži hitno zatvaranje Bire, naveo je kako se unutar hale u bazenu nalazi ciktopentan materijal koja svakog trena može eksplodirati.

“Ta materija ne smije biti u stanju mirovanja, a sada miruje i to znaju svi i inspekcija, IOM i svi nivoi vlasti. Ugroženi su životi i migranta i domaćeg stanovništva”, kazao je Ramić.

Ranije je u Tužilaštvu USK formiran predmet u okviru kojeg se istražuje da li je izdavanje dozvola za rad migracionih centara u Bihaću bilo zakonito.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision