Utorak, 2. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: velkaton.ba/rtvusk2. Jula. 2019. Izdvojeno, USK
Bolji uslovi za život migranata na Vučijaku, ministrica zdravstva USK posjetila prihvatni centar BIRA

Slika na Vučjaku svakodnevno se mijenja. Užurbano se radi na uspostavljanju sanitarnog čvora, a mobilni toaleti mogli bi biti postavljeni za dva do tri dana.

Uz bolje higijenske uvjete, osigurat će se i svakodnevno prisustvo medicinskog tima koji će na čelu sa ljekarom voditi brigu o zdravstvenom stanju migranata. Iako su u prvim danima masovno odlazili s Vučjaka, stvaranjem boljih uvjeta za boravak, migranti se sve više odlučuju za ostanak. Brojno stanje mijenja se iz dana u dan, a trenutno ih ima oko 450.

A Ministrica zdravstva, rada i socijalne politike u Vladi Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović  sa saradnicima i v.d.direktoricom Zavoda za javno zdravstvo USK Jasminom Cepić posjetila je  jučer privremeni prihvatni centar Bira u Bihaću.

Razlog posjete: uvid u zdravastveno stanje korisnika ovog ptihvatnog centra, problemi sa kojima se susreću, te uvjeta rada medicinskog tima Doma zdravlja Bosanska Krupa koji pruža zdravstvene usluge osobama smještenim u ovom centru.

Razgovaralo o problemima sa kojima se u svom radu susreću članovi medicinskog tim,ali i osobe smještene u ovom prihvatnom centru kada je riječ o pružanju zdravstvenih usluga. Sa predstavnicima Međunarodne organizacije za migracije ministrica Ćemalović je razgovarala o daljim koracima u cilju unaprijeđenja uvjeta rada medicinskih timova i pružanja usluga osobama smještenim do daljnjeg u privremenom prihvatnom centru BIRA .

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision