Četvrtak, 20. Juni 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba20. Juni. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
BRAMMERTZ U POSJETI BIH

Glavni tužitelj Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MMKS) Serge Brammertz u posjeti je Sarajevu, a u sklopu priprema za podnošenje redovnog polugodišnjeg izvješća Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Brammertz će danas održati uvodni govor na konferenciji “Stop negiranju genocida i holokausta”, u kome će istaknuti kontinuirano negiranje zločina i glorifikaciju osuđenih ratnih zločinaca u regiji.

Glavni tužitelj  MMKS-a juče se sastao s glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić kako bi razgovarao o statusu kaznenog gonjenja za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, suradnji i podršci Tužiteljstva MMKS i mogućim rješenjima za izazove u regionalnoj pravosudnoj suradnji u slučajevima ratnih zločina.

Tadić je ponovno iskazala želju za kontinuiranom i pojačanom suradnjom i potporom iz tužiteljstva Mehanizma, dok je Brammertz potvrdio spremnost svog ureda da pruži traženu potporu Tužiteljstvu BiH, kako bi istom omogućio ostvarenje pravde za žrtve ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida.

Razgovarano je o potrebi za žurnim poboljšanjem suradnje u istragama i procesuiranju ratnih zločina, te o koracima poduzetim u pogledu nastavka dogovora postignutih na nedavno održanoj regionalnoj konferenciji tužitelja za ratne zločine u Beogradu.

Brammertz je naglasio ozbiljnu zabrinutost u pogledu alarmantnog povećanja negiranja počinjenih ratnih zločina i glorifikacije ratnih zločinaca u BiH i širom regije, o čemu će još jednom izvjestiti Vijeće sigurnosti UN-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision