Subota, 9. Novembar 2019.
Unsko-sanski kanton 6° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: cazin.net9. Novembar. 2019. USK
Cazin: Nastavlja se uspješan razvoj Poslovne zone Ratkovac
U četvrtak  u Vladi Federacije BiH u Mostaru potpisan ugovor između Grada Cazina i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta za projekat „Unapređenje poslovne zone Ratkovac“.

Ugovor su potpisali Hamdija Ljubijankić, savjetnik gradonačelnika grada Cazina i Zdravko Čerović, pomoćnik ministra za razvoj. Apliciranjem na javni konkurs za jedinice lokalne samouprave u FBiH „Unapređenje poduzetničkih zona u FBiH“ obezbijeđeno je 250.000 KM bespovratnih sredstava dok će grad Cazin u ovom projektu učestvovati sa iznosom od 241.648,65 KM.

– „Ova projektna aplikacija je nastala kao rezultat zajedničkog rada više gradskih službi te svakako predstavlja jednu od značajnijih za grad Cazin u 2019. godini. Izgradnja saobraćajnog priključka na regionalnu cestu, sekundarne ceste, dijela javne rasvjete unutar Poslovne zone Ratkovac, kao i izgradnja dijela glavnog gradskog fekalnog kolektora su samo neke od aktivnosti u okviru ovog projekta, a čijom realizacijom će biti dodatno unaprijeđena infrastruktura Poslovne zone Ratkovac“, istaknuo je gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević.

Grad Cazin postigao je ogromne rezultate u oblasti poboljšanja uvjeta za investicije i poslovna ulaganja,  a razvoj Poslovne zone Ratkovac najsigurniji je ulog u otvaranje novih radnih mjesta.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision