Utorak, 28. Maj 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: oslobodjenje.ba28. Maj. 2019. Izdvojeno, USK
Ceste Federacije BiH izdvajaju 27,5 miliona KM za projekte u USK-a

Na jučeršanjem radnom sastanku predstavnika Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) i Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH istaknuto je značajno poboljšanje saradnje u posljednjih nekoliko mjeseci, te potvrđeno kako će se u ovoj godini izdvojiti više od 27 miliona KM za projekte u ovom dijelu države, prenosi Fena.

– Iz plana i programa preduzeća za projekte i redovno održavanje cesta u 2019. godini predviđeno je ukupno 27.500.000 KM. Već je 11 projekata u fazi realizacije i oni bi trebali biti završeni već u ovoj godini. To su projekti traka za spora vozila Prevoj – Lanište, Ripački klanac, dionica Bosanski Petrovac – Drvar, crne tačke na raskrsnicama Lisa – Cazin i Kamenica – Bihać, sanacija mosta na rijeci Sani u Ključu, te još nekoliko manjih projekata, rekao je izvršni direktor Javnog preduzeća Ceste FBiH Dedo Pjanić.

Iz Direkcije cesta Unsko-sanskog kantona također je najavljeno izdvajanje od 9,5 miliona maraka za sanaciju i održavanje cesta u tekućoj godini.

– Pretvorit ćemo Unsko-sanski kantona u jedno veliko radilište, međutim još uvijek se moramo zadovoljiti činjenicom da su to magistralne i regionalne ceste u pitanju. Nadamo se da ćemo u dogledno vrijeme moći pričati o brzim cestama ili autoputu u našem kantonu, kazao je direktor Direkcije za ceste USK Amir Osmančević.

Nizom sastanaka i jačanjem ove saradnje naglašeno je i opredjeljenje kantonalne vlade za realizaciju važnih infrastrukturnih projekata.

– Podatak da će oko 37 miliona KM ove godine biti uloženo u putnu infrastrukturu jasno pokazuje naše opredjeljenje i želju da barem donekle ispunimo naša obećanja. Sasvim nam je jasno da bez adekvatne putne infrastrukture ne možemo govoriti ozbiljno ni o turizmu i investicijama i zato smo se i usmjerili u ovom pravcu, naglasio je premijer USK Mustafa Ružnić.

Na sastanku je bilo govora i o velikim projektima izgradnje puteva Izačić – Bihać, Bihać – Bosanska Krupa i zaobilaznice u Cazinu, ali je početak njihove realizacije najavljen najranije za iduću godinu.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision