Utorak, 9. Septembra 2014.
Unsko-sanski kanton 3° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Septembra. 2014. Nekategorisano
Crna Gora: Odlilo se 70 miliona evra investicija

Iz Crne Gore se za sedam meseci odlilo skoro 70 miliona evra stranih direktnih investicija, što je skoro za četvrtinu više nego u istom periodu prošle godine. Samo mjesec ranije, taj iznos iznosio je oko 53 miliona, ali u Centralnoj banci Crne Gore (CBCG), međutim, tvrde da podaci nisu zabrinjavajući, prenosi portal “vijesti.me”.

Od ukupnog odliva stranih direktnih investicija, 10,1 milion su ulaganja Crnogoraca u inostranstvo, 11,1 je povučeni strani kapital iz banaka i preduzeća, 19,1 prodaja nekretnina stranaca i 29,1 milion evra je interkompanijski dug, saopšteno je iz CBCG.

Viceguverner Nikola Fabris kaže da trend ne zabrinjava sve dok priliv investicija znatno prevazilazi njihov odliv. “Ukoliko bismo zadržali tu tendenciju do kraja godine, mi bismo imali neto priliv stranih direktnih investicija oko devet odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) što su izuzetno visoke cifre”, naveo je on. Fabris je za TV ATlas kazao da su investicije nešto niže nego prethodnih godina, ali da nijedna zemlja nema neograničen potencijal za privlačenje stranih direktnih investicija.

ZADNJE VIJESTI IZ Nekategorisano

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision