Utorak, 22. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: krupljani.ba22. Januar. 2019. USK
Danas bi se napokon trebala okončati procedura formiranja zakonodavne vlasti u USK

Danas bi se napokon trebala okončati procedura formiranja zakonodavne vlasti u USK. Nakon što je CIK BiHpotvrdio liste kandidata iz USK za Dom naroda, zastupnici Skupštine trebali bi sutra tajnim glasanjem izabrati delegate i to dva iz reda Bošnjaka, jednog iz reda Hrvata i dva iz reda ostalih. O popuni srpskog predstavnika odlučivat će CIK s obzirom da u Skupštini nema Kluba ovog naroda.

Termin redovne sjednice, koja bi uskoro trebala također uslijediti, još nije poznat. Iako se u Skupštini nalaze određeni materijali koje je ranije uputila Vlada sačekat će se budžet. Vlada je pri kraju aktivnosti na izradi nacrta, koji bi se mogao naći na sjednici Vlade najvjerovatnije tokom naredne sedmice.

Nakon toga predsjedavajući je spreman zakazati sjednicu Kolegija o terminu redovnog skupštinskog zasjedanja. Predsjedavajući Bunić najavljuje i aktivnosti po uzoru na Kanton Sarajevo a odnosi se na Zakon o porijeklu imovine javnih zvaničnika kao i ukidanju i umanjunju primanja skupštinskih poslanika. Kako je kazao, budžetski deficit je ogroman.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision