Utorak, 6. August 2019.
Unsko-sanski kanton 11° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: velkaton6. August. 2019. Izdvojeno, USK
Danas je Dan Grada Cazina

Danas je grad Cazin osvanuo u svečarskom odjelu .. Ovih dana u Cazinu je održan  niz manifestacija s kojima se obilježava 6. august – Dan Grada Cazina. 6. august je poseban za sve Cazinjane i Cazinjanke koji iskreno vole svoj grad, živjeli u njemu ili daleko od njega.

U Mjesnoj zajednici Tržačka Raštela sa početkom od 16 sati održaće se  tradicionalna manifestacije „Pečat slobodi“ u znak sjećanja na dvadest i četvrtu godišnjicu  deblokade tadašnjeg Bihaćkog okruga ..

Program se nastavlja na platou Kulturnog centra u Cazinu gdje će od 18 sati nastupiti kulturno- umjetnička društva Hasan Mujezinović, Stijena, Ostrožac- Kula i Liskovac. Od 19 sata najmlađi i najstariji cazinski sportaši prezentiraju svoje uspjehe, promoviraju aktivan i zdrav život, a predstaviće se više od 25 sportskih klubova i udruženja. Na platou ispred stare cazinske Gimnazije od 21 sat nastupaju Dalal Midhat i Armin Muzaferija.

Iako u Cazinu treba još puno toga uraditi, doraditi, izgraditi, s pravom se može reći da je posljednjih godina iz jedne male općine u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine “iznikao” pravi krajiški, bosanski Grad Cazin koji se često spomene kao pozitivna i lijepa priča izvan granica naše države.

Cazin vam je priča za sebe, na razmeđu puteva, uvijek u borbi za bolje sutra. Neće vam otkriti svoje tajne dok ne prošetate njegovim ulicama, kako onim modernijim, uređenijim, tako i onim skrivenijim, starijim, zapuštenijim, kojima se polahko vraća stari sjaj. Upoznajte njegove vrline i mane,  pogledajte te ljude  koji će vas iznenaditi svojom gostoljubivošću i nasmijati svojim prepoznatljivim humorom.

Cazinjani su uz Kladuščane  posebna priča. Inatljivi, pravi ljuti Krajišnici, gostoprimljivi, otvoreni, veseli, miroljubivi. Osim kad treba braniti svoje. Vole pojesti, popiti i vole sport. Vole umjetnost, tradiciju, kulturu. Na priče o njihovoj humanosti ne treba trošiti riječi… I zato neka je sretan dan grada Cazina.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision