Ponedjeljak, 8. Septembra 2014.
Unsko-sanski kanton -4° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Septembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijest dana
Danas posljednji oproštaj od stradalih rudara – Dan žalosti u Federaciji

Danas će biti obavljen ukop pet rudara stradalih prošlog četvrtka u jami Raspotočje, Rudnika mrkog uglja (RMU) Zenica. Komemorativna sjednica će biti održana u 11 sati u dvorani Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, a u 14 sati na platou zeničkog parka Kamberovića polje trebalo bi da bude klanjana zajednička dženaza za pet nastradalih rudara.
Peti rudar Fejzo Isaković je kasno sinoć izvučen iz jame nakon gotovo 80 sati rada spasilačkih ekipa. Pethodno su izvučena četiri tijela stradalih rudara.

Tako će se danas Zenica i cijela Federacija oprostiti od Fejze Isakovića (53), Hajrudina Bradarca (42), Mehemeda Dizdarevića (34), Fahira Halaća (33) i Mehmedalije Halilovića (30). Nakon klanjanja zajedničke dženaze oni će biti ukopani na nekoliko lokalnih zeničkih  mezarja.

U Federaciji BiH je danas Dan žalosti zbog pet stradalih rudara u jami Raspotočje. Zastave Bosne i Hercegovine su spuštene na pola koplja na zgradama Vlade Federacije BiH i institucija Federacije Bosne i Hercegovine. U Zenici i Unsko-sanskom kantonu i jučer bio Dan žalosti povodom smrti rudara.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision