Subota, 13. Aprila 2019.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: nap.ba13. Aprila. 2019. Bosna i Hercegovina
Delegacija BiH predvođena guvernerom CBBIH Senadom Softićem na proljetnom zasjedanju MMF -a i SB

Delegacija Bosne i Hercegovine, koju predvodi guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) Senad Softić, prisustvuje proljetnom zasjedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (SB) u Washingtonu od 12. do 14. aprila, saopćila je Centralna banka BiH.

Delegacija je tokom boravka održala niz sastanaka sa visokim zvaničnicima MMF-a i Svjetske banke, među kojima vrijedi istaći sastanke sa Taom Zhangom, zamjenikom upravne direktorice MMF-a, Poulom Thomsenom, direktorom Odjeljenja za Evropu u MMF-u, Cyrilom Mullerom, potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i region centralne Azije, Anthonyem De Lannoyem, izvršnim direktorom u MMF-u i njegovim zamjenikom Richardom
Doornboschem, sa Koenom Davidseom, izvršnim direktorom u SB te Martinom Petrijem, šefom Misije MMF-a u Bosni i Hercegovini.

Sa visokim zvaničnicima MMF-a se, između ostalog, razgovaralo o saradnji i Programu Bosne i Hercegovine sa MMF-om koji je trenutno u zastoju. MMF je izrazio spremnost za nastavak pregovora, čim se steknu svi potrebni uslovi.

Na sastanku holandsko-belgijske konstituence, kojoj je prisustvovao guverner CBBiH, razgovarano je o globalnom ekonomskom kontekstu, mogućnostima i politikama.

Takođe, prezentovana su i globalna ekonomska predviđanja za 2019. godinu. Guverner je održao i nekoliko bilateralnih sastanaka vezanih za saradnju CBBiH i MMF-a kroz program tehničke pomoći.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision