Srijeda, 7. August 2019.
Unsko-sanski kanton 5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba7. August. 2019. USK
Deset mjeseci nakon otvorenja počeo raditi Centar za dijalizu u Cazinu
Prema procjenama Doma zdravlja Cazin, ovdje će uslugu dobiti više od 50 pacijenata koji imaju bubrežna oboljenja, a godinama čekaju na ovu lokaciju koja je svečano otvorena prije devet mjeseci, ali su morali čekati rješenja nadležnih institucija kako bi ovaj centar počeo raditi.

“Pacijentima će usluga dijalize biti dostupnija, komfornija i kvalitetnija. Ovaj centar zadovoljava svjetske standarde. U proteklom periodu obučili smo medicinsko osoblje koje će pružati ovu vrstu zdravstvenih usluga, a u tome nam je pomoć pružila i Kantonalna bolnica u Bihaću”, kazao je Amir Murić, direktor Doma zdravlja Cazin.

Izgradnja centra je počela 2016. godine, a koštala je oko 4,5 miliona KM. Ovaj projekt podržala je i Vlada USK. Ocijenili su ga najznačajnijim u ovoj godini. Prema riječima direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja USK Almina Handanagića, ovim je Dom zdravlja Cazin stavljen u rang s kliničkim centrima koji se direktno finansiraju iz sredstava Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja.

U Centru je zaposleno deset educiranih medicinskih sestara i tehničara i dva ljekara koja će brinuti o pacijentima. Ovo je drugi centar za dijalizu na području USK, a 16. u Federaciji BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision