Utorak, 9. Septembra 2014.
Unsko-sanski kanton 7° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Septembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana
Dom naroda sutra o izmjenama Krivičnog zakona BiH i finansijskoj reviziji institucija

Pred delegatima Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sutra će se naći 97 tačaka o kojima će se raspravljati, piše bh. novinska agencija Patria. Tako će se delegati izjašnjavati o Izvještaju komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (prvo čitanje) čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Inače, tim zakonom se kažnjava i odlazak bh. državljana na strana ratišta čime su zaprijećene i zatvorske kazne do 10 godina.

Između ostalog, delegatima će biti predstavljeni finansijski izvještaji o radu i poslovanju BHRT-a za 2013. godinu, Izvještaj o obavljenoj reviziji finansijskih izvještaja BHRT-a za 2013. godinu, Finansijski plan BHRT-a i planovi programa za 2014. godinu, kao i izvještaji Ureda za reviziju institucija BiH o finansijskom poslovanju institucija ( Regulatorna agencija za komunikacije, Pravobranilaštvo BiH, Centralne izborne komisije BiH, Suda BiH itd.)

Posljednja 97. tačka je davanje saglasnosti za ratificiranje Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke za obnovljivu energiju – HE Vranduk.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision