Utorak, 9. Juli 2019.
Unsko-sanski kanton 5° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: slobodnaevropa.org9. Juli. 2019. Bosna i Hercegovina
Erdogan spreman da se oživi trilaterala BiH, Hrvatska, Srbija

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se sa predsjednikom Turske Recepom Tayipom Erdoganom, koji je stigao na samit Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Sarajevo.

“U prilog dobrim bilateralnim odnosima, bez otvorenih pitanja, ide i činjenica da BiH upravo s Turskom ima najviše potpisanih državnih sporazuma”, navodi se u saopćenju Predsjedništva nakon sastanka.

Predsjednik Republike Turske je podsjetio kako Turska snažno podržava Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi. Prema njegovim riječima, SEECP je koristan mehanizam za očuvanje stabilnosti i mira u regiji.

“On je kazao da Republika Turska podržava euroatlantski put BiH, te da će integriranje BiH u EU i NATO biti garant stabilnosti i mira. Naglasio je da će Turska nastaviti da pruža podršku za očuvanje stabilnosti, mira i prosperiteta BiH. Predsjednik Turske je izrazio spremnost da se, kako je rekao, oživi trojni mehanizam, odnosno da se održi sastanak BiH – Hrvatska – Srbija”, dodaje se u saopćenju.

Na sastanku je razgovarano o unaprjeđenju saradnje dvije zemlje, prvenstveno u oblasti ekonomije, poljoprivrede, transporta i infrastrukture. Najviše pažnje tokom susreta posvećeno je autocesti Beograd – Sarajevo te značaju koji će njena izgradnja imati kako za BiH tako i za sve zemlje u regiji, pa i za Tursku. Bilo je riječi i o uvozu mesa te o konkretnim potezima koji će se realizirati u tom segmentu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision