Ponedjeljak, 15. Juli 2019.
Unsko-sanski kanton 11° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: slobodnaevropa.org15. Juli. 2019. Svijet
EU otvorila sjedište u Kuvajtu

Europska unija (EU) otvorila je sjedište u Kuvajtu, a kako je naglašeno to je učinjeno kako bi se ojačali odnosi s ovom zemljom.

Šeik Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah, potpredsjednik kuvajtske vlade i ministar vanjskih poslova, izjavio je da predstavništvo EU u zemlji naglašava vrhunac uspješne saradnje.

Podvukao je da je Kuvajt u EU ključni partner u trgovini, ulaganjima, energetici, obrazovanju, zdravstvu i mnogim drugim sektorima, prenosi Xinhua.

Kuvajt i Evropska unija napravili su iskorake u dijalogu o pitanjima kao što su sigurnost, razvoj energije i ljudskih resursa, a Kuvajt računa i na napore EU u toj regiji za postizanje mira te šeik dodaje da Kuvajt takvu odgovornost dijeli s Evropskom unijom.

Visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogerini naglasila je da nakon što je EU pokrenula punu diplomatsku prisutnost u Kuvajtu, sada se otvara novo poglavlje u partnerstvu.

Cilj je nastaviti jačanje političkog dijaloga i privredne saradnje, posebno podržavajući viziju Kuvajta do 2035. godine.

Ova delegacija EU treća je za saradnju u zemljama Zaljeva, budući da postoje dvije delegacije u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision