Petak, 12. Septembar 2014.
Unsko-sanski kanton 6° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Septembar. 2014. Region, Vijesti
EULEKS: Nema tajnih spiskova za hapšenje Srba

Glavni tužilac EULEKS-a Јaroslava Novotna izjavila je da ne postoje tajni spiskovi za hapšenje Srba na Kosovu i Metohiji.

“Spekulacije o tajnim spiskovima za hapšenje Srba poptuno su neosnovane i nekoliko puta smo demantovali te navode”, rekla je Novotna.

Prema njenim riječima, sve istrage se vode bez fokusiranosti na etničku pripadnost okrivljenih ili žrtava.

“EULEK je nepristrasan i na naše odluke ne utiču političari”, izjavila je Novotna, povodom najavljenih protesta Srba zbog podizanja optužnica protiv sadašnjeg i bivšeg predsjednika opštine Zubin Potok Stevana Vulovića i Slaviše Ristića.

Ona kaže da EULEKS nema ništa protiv srpskih političkih predstavnika na Kosovu, te će nastaviti svoju misiju na sjeveru i da je “jedini standard” ravnomjerna primjena vladavine prava.

Komentarišući činjenicu da Albanci uhapšeni zbog sumnje da su počinili ratne zločine budu pušteni iz pritvora uz kaucije, a Srbima ne priznaju ni garancije Vlade iz Beograda, Novotna je navela da na osnovu mjerodavnog prava ne postoji prostor za garancije, koje daje neko političko tijelo.

“Ne smije se ostaviti prostor političkom miješanju bilo kakve prirode u pravosudnim procesima. Samo nezavisni sud može da odlučuje i donosi relevantne odluke o zakonskom osnovu svakog pojedinačnog slučaja”, poručila je ona.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision