Srijeda, 10. Septembar 2014.
Unsko-sanski kanton 1° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Septembar. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijesti
Fahrudin Solak direktor Federalne uprave civilne zaštite – Vlada FBiH izdvojila 100.000 KM za pomoć nastradalim područjima

Vlada Federacije BiH je donijela dvije odluke koje se odnose na pomoć područjima FBiH stradalim u ovogodišnjim poplavama i klizištima. Prvom odlukom je odobrila izdvajanje 100.000 konvertibilnih maraka iz ovogodišnjeg Budžeta, što predstavlja inicijalna sredstva za finansiranje kadrovskih i materijalno-tehničkih pretpostavki za rad Federalnog fonda za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće u FbiH. Donesena je i Odluka kojom je Federalnom ministarstvu finansija odobrena raspodjela svih prikupljenih, kao i svih sredstava koja će biti prikupljena na posebnom namjenskom računu pod nazivom “Poseban transakcijski račun za uplatu sredstava za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećom”, otvorenom kao podračun u okviru Jedinstvenog računa Trezora FBiH.

Realizirajući dogovor s penzionerskim udruženjima u FBiH, Federalna vlada je produžila do kraja 2015. godine važenje odluke o subvencioniranju troškova električne energije za socijalno najugroženije kategorije stanovništva. Danas je utvrđen Prijedlog zakona o komasaciji, čiji je cilj omogućavanje stvaranja što većih i pravilnijih parcela radi ekonomičnije obrade, iskorištavanja i uređenja zemljišta. Vlada Federacije BiH usvojila je danas Programski zadatak za izradu Studije opravdanosti snadbijevanja toplinskom energijom iz TE Kakanj područja od Kaknja do Sarajeva i grada Sarajeva, te dala saglasnost za prodaju objekta Vila “Bosanka” u Gradcu (Republika Hrvatska).

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision