Ponedjeljak, 9. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: vijesti.ba9. Septembra. 2019. USK
Fazlić od predstavnika EU u BiH zatražio pomoć u rješavanju migrantske krize
Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je sa šeficom Odjela za vladavinu prava u Uredu specijalnog predstavnika EU u BiH Margriet Prins razgovarao o aktuelnoj migrantskoj krizi u Bihaću.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave Bihać, istaknuto je da Grad Bihać ne može nositi teret migrantske krize sam, bez konkretne i efikasne pomoći nadležnih državnih institucija i svih ostalih domaćih i međunarodnih organizacija koje se bave migracijama.

Fazlić je izvijestio Prins da je zabrinjavajuće što se zadnjih nekoliko mjeseci nije održao niti jedan sastanak, nisu ponuđena rješenja za rješavanje krize i nema novih lokacija u BiH koje bi trebale rasteretiti boravak migranata u Bihaću.

– Ova tišina i ignorisanje od strane nadležnih već smo doživjeli prošle jeseni i opet se ponavlja ista priča i očekujem da upravo predstavnici EU u našoj državi naprave što hitniji sastanak sa predstavnicima grada, kantona i ostalih institucija kako bi dobili odgovore hoće li se nadležni uključiti u rješavanje krize prije dolaska zimskih mjeseci i hladnoća – istakao je gradonačelnik Fazlić.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision