Srijeda, 10. Juli 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba10. Juli. 2019. USK
Fazlić: Vučjak je samo privremena lokacija, zaustaviti dolazak migranata u Bihać

Vučjak nije i neće biti migrantski centar, već privremena lokacija za smještaj migranata, izjavio je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, te dodao da su lokalne vlasti zabrinute zbog građana koji žive u neposrednoj blizini i zbog stanja u kampu.

Fazlić se sastao sa novim komandantom EUFOR-a u BiH, generalmajorom Reinhard Trisčakom, kojeg je informisao o problemu sa kojim se Bihać suočava i aktivnostima koje kao lokalna zajednica čini da se ta situacija prevaziđe.

“Spremni smo razgovarati o rješenjima, a to je da migranti ne dolaze u naš grad, da se lokacija za njihov smještaj nađe negdje u BiH ili van urbanog područja grada uz finansiranje nadležnih stranih i domaćih institucija i uz strožija pravila prema migrantima koji budu u njemu boravili”, istakao je Fazlić.

Najavio je da će s kantonalnim zvaničnicima i predstavnicima Ministarstva bezbjednosti BiH 17. jula prisustvovati sastanku u Briselu na kojem će biti razgovarano o migrantskoj krizi u BiH.

Generalmajor Trisčak je rekao da će shodno svojoj misiji i nadležnostima EUFOR-a u BiH nakon posjete Gradu Bihaću i razgovorima sa svim relevantnim subjektima koji nose teret migrantske krize u Bihaću, informisati nadležne u Sarajevu, ali i Evropsku komisiju u Briselu.

On je istakao da je sa gradonačelnikom Fazlićem imao otvoren razgovor u vezi sa iegalnim migracijama, te da će nakon posjete kampu na Vučjaku imati jasniju sliku o dešavanjima i naporima koje vlasti u Bihaću zajedno sa međunarodnim organizacijama čine kako bi se ovaj problem stavio pod kontrolu.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision