Srijeda, 7. Avgusta 2019.
Unsko-sanski kanton 5° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba7. Avgusta. 2019. Bosna i Hercegovina
Finansijska policija FBiH ušla u mostarski Aluminij
Tužilaštvo HNK ranije je medijima potvrdilo da već postupaju u više slučajeva prijava i formiranih predmeta, a u vezi s preduzećem Aluminij d.d. Mostar.

“Pojedini predmeti su u ovom tužilaštvu formirani na temelju prijava uposlenih radnika, članova Sindikata, a neki su formirani i na temelju izvještaja Finansijske policije FBiH i Udruge malih dioničara. Među prijavljenima se uglavnom nalaze članovi prijašnjih i sadašnjih uprava i nadzornih odbora društva Aluminij d.d. Mostar”, rečeno je iz Tužilaštva HNK.

Kako su naveli u ovoj pravosudnoj instituciji formirano je šest predmeta od kojih su dva predmeta zaprimljena u julu 2019. godine.

Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj u julu ove godine zadužila je Finansijsku policiju FBiH da izvrši uvid u Aluminiju, kontrolu svih novčanih tokova, ugovora i računa, s posebnim osvrtom na sve prilive i odlive novčanih sredstava do 10. jula 2019. godine, kada je ugašena proizvodnja. Od Finansijske policije FBiH zatraženo je i da ispita i utvrdi činjenično stanje, na osnovu čega će biti poduzete odgovarajuće mjere i aktivnosti. Istu obavezu dobila je i Porezna uprava Federacije BiH.

Informativni portal Klix.ba još od 2015. godine otvoreno je pisao o brojnim nepravilnostima u Aluminiju kao i neracionalnom trošenju sredstava za vrijeme mandata bivših direktora, a posebno za vrijeme mandata Mije Brajkovića.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision