Subota, 27. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 6° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba27. Jula. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Glavni odbor SDA danas o novom Statutu koji stranku mijenja iz temelja
Ukoliko danas bude usvojen novi Satut koji je sročen za 47 stranica, konačnu riječ dat će članovi Kongresa Stranke demokratske akcije koji će biti održan 14 septembra.

Jedna od najvažnijih izmjena u Statutu jeste dodatna moć predsjednika partije. Naime, u članu 27. glasi da se funkcija predsjednika na svim nivoima organizovanja SDAmože obavljati najviše u tri uzastopna mandata, što uključuje i ranije mandate i može iznositi najviše 12 godina u kontinuitetu”.Ali, dodaje se da predsjednik SDA može odobriti izbor predsjednika odgovarajućeg nivoa organizovanja SDA, bez obzira na broj ranijih uzastopnih mandata.

Statut predviđa ukidanje kantonalnih, gradskih i općinskih odbori te umjesto njih formiraju se samo izvršni odbori i skupštine lokalnih nivoa, odnosno kantonalni, gradski i općinski izvršni odbori i kantonalne, gradske i općinske skupštine. Statutom se kida i funkcija zamjenika predsjednika stranke, a predsjednik će umjesto osam imati devet potpredsjednika.

Sjednica glavnog odbora zakazana je za 11 sati, a očekuje se da će odluka biti donesena do 14:30 kada je planirano da se članovi Glavnog odbora obrate medijima.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision