Četvrtak, 4. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba4. Jula. 2019. Bosna i Hercegovina
“Glencore” platio struju i sirovine “Aluminiju” za naredna četiri dana

Uprava mostarskog “Aluminija” saopštila je danas da je kompanija “Glencore” osigurala finansijska sredstva za kupovinu struje i sirovina za rad “Aluminija” za sljedeća četiri dana.

“Taj potez našega dugogodišnjeg partnera i potencijalnog investitora na tragu je posljednjeg pokušaja iznalaženja rješenja za naše preživljavanje. Naime, premda je prvobitno planiran za petak, termini za sastanak čelnih ljudi “Glencore”-a i vrha Vlade FBiH usklađeni su za ponedjeljak, a tada će se posljednji put pokušati postići dogovor u vezi s cijenom električne energije za nastavak poslovanja “Aluminija”. Nažalost, sudeći prema previše udaljenim stajalištima, nismo optimistični i ne nadamo se dobrim vijestima!

Zahvalni smo “Glencore”u što nas kraj neće stići u prvoj minuti subote, ali kako i nebismo mogli dalje bez njihovih sredstava, tako nećemo moći dalje ni nakon utorka, ako u ponedjeljak doživimo još jedan fijasko. Mi nemamo mjesece za dubinska snimanja! Mi novca za rad nemamo! To će, ujedno, biti i posljednji put da oni koji su previše puta čuli kako se gasimo – čuju rad naših pogona. Ako u ponedjeljak rješenje ne bude na stolu, buka iz naših proizvodnih hala preći će u itekako glasnu tišinu”, stoji u saopštenju “Aluminija”.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision