Subota, 29. Juni 2019.
Unsko-sanski kanton 0° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: vijesti.ba29. Juni. 2019. Zanimljivosti
Google povezuje Afriku i Europu podmorskim kabelom
Google je u petak najavio postavljanje novog podmorskog kabela „Equiano“ koji će povezati Afriku s Europom u sklopu planiranog proširivanja infrastrukture za rad u računalnom oblaku.
Equiano će povezati Južnu Afriku s Portugalom. Ime je dobio po afričkom piscu i abolicionistu Olaudahu Equianu koji je živio u 18. stoljeću. U memoarima piše da je rođen u Nigeriji a upravo će prema toj afričkoj zemlji vjerojatno biti postavljen prvi odvojak novog Googleovog kabela, trećeg međunarodnog kabela te tvrtke.

Google će sam financirati njegovo postavljanje a posao su povjerili Alcatel Submarine Networksu. Ugovor je potpisan u četvrtom tromjesečju 2018. godine.

„Equiano će biti prvi podmorski kabel koji će uključivati optičko prebacivanje na razini parova vlakana, umjesto tradicionalnog prebacivanja na razini valne duljine“, tumače u blogu, prenosi Hina.

U protekle tri godine već su uložili 47 milijardi dolara u poboljšanje svoje globalne tehnološke infrastrukture. Equiano je njihova četrnaesta investicija u segmentu podmorskih kabela na globalnoj razini.

Tvrtka je u travnju dovršila projekt „Curie“, postavivši prvi privatni interkontinentalni kabel koji je povezao Čile s Los Angelesom.

Prošle su godine najavili i projekt postavljanja 6.600 kilometara dugog podmorskog kabela Dunant koji će preko Atlantika povezivati Francusku i SAD. Njegovo puštanje u promet očekuje se u idućoj godini.

Podmorski kabeli okosnica su Interneta budući da se preko njih odvija 99 posto svjetskog podatkovnog prometa.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision