Petak, 20. Septembar 2019.
Unsko-sanski kanton 0° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: uskinfo.ba20. Septembar. 2019. USK
Građanski skup o migrantskoj krizi u subotu u Bihaću

Nakon duže rasprave i priprema, u organizaciji Vijeća građana Unsko-sanskog kantona (USK) u subotu, 21. septembra, bit će održana javna rasprava o migrantskoj krizi u USK.

Tim povodom, Vijeće poziva građane na javnu otvorenu i transparentnu raspravu o migrantskoj krizi koja potresa USK, a koja će biti održana u prostorijama Velika sale Doma kulture Bihać, s početkom u 17 sati.

Zbog lošeg društveno-sigurnosnog stanja građana, prije svega, Bihaća, Velike Kladuše, Cazina, Bosanske Krupe, Bužima, pa i drugih općina USK i enormnog priliva migranata, zakazana je javna rasprava čiji je cilj ukazivanje na aktivnosti i mjere koje bi bile u funkciji rješavanja postojećeg stanja, a uz uključivanje nadležnih organa i institucija kantona i države.

“Stoga, nakon diskusija i rasprava, te informacija o bezbjedonosnoj situaciji na području USK od pozvanih nadležnih organa policije i predstavnika Operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom koja djeluje pod patronatom Vlade USK, pokrećemo inicijativu o formiranju naših građanskih operativnih i izvršnih tijela koje će u daljnjim aktivnostima predstavljati građane i rukovoditi svim daljnjim procesima koje će uslijediti nakon donošenja zaključaka i usvajanja odluka”, najavilo je Vijeće građana USK u saopćenju za javnost.

Vijeće građana USK djeluje pod pokroviteljstvom svojih okupljenih zainteresiranih članica koje su i pravno registrovani subjekti, uključujući i Regionalno udruženje ”Organizatori otpora Krajine’, koje je i pokrovitelj najavljenog skupa.

Vijeće građana odredit će radno tijelo koje će voditi javnu raspravu o migrantskoj krizi.

Regionalno Vjeće građana je osnovano 2013 godine i ima svoje podružnice, a djeluje u sklopu Vijeća Građana BiH. Radi se o asocijaciji utemeljenoj na građanskim inicijativima koja kao pokret okuplja organizacije civilnog društva, zainteresovana udruženja, građane, grupe građana na društvenim mrežama,političke partije-stranke i sva druga pravna i fizička lica koja se bave društveno angažiranim temama, navodi se u saopćenju.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision