Ponedjeljak, 9. Decembra 2019.
Unsko-sanski kanton 0° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba9. Decembra. 2019. Zanimljivosti
Gradovi Irske među najtraženijim turističkim destinacijama u 2020. godini
Glavni grad okruga Rebel, Cork, u turističkom časopisu Days to Come svrstan je među šest najboljih destinacija za hipstere u 2020. godini.

Cork se nalazi na broju četiri iza grada Victoria u Kanadi, Napulja u Italiji i odredišta Nakazakicho u Osaki, u Japanu. Međutim, ova lokacija proglašena je privlačnijom za turiste “slobodnijeg duha” u odnosu na Glasgow i Arequipu u Peruu.

Časopis hvali Cork zbog cvjetanja gastronomske ponude, mnogobrojnih pivara i broja kvalitetnih festivala. Međutim, ostaje otvoreno pitanje zašto je to utočište hipstera?

Naime, ovaj grad ima unikatne, umjetničke četvrti, koje svim posjetiocima nude kulturne sadržaje upakovane u spoj historije i irske tradicije te autentičnu i nenadmašnu gradsku avanturu.

Opera House, Umjetnička galerija Crawford, Francuska crkvena ulica i pijaca Coal Quay Plaza posebno se spominju u recenziji časopisa Days to Come.

Što se tiče vremena koje je najbolje za posjetu, preporučuju period od maja do augusta, ali i jesenji i božićni period, piše Evoke.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision