Četvrtak, 11. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 8° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba11. Jula. 2019. Svijet
Hahn i Mogherini o genocidu u Srebrenici: Okončati praksu nekažnjavanja zločina
“Danas obilježavamo genocid u Srebrenici. To je bilo prije dvadeset četiri godine. Ipak, ova tragedija nas još uvijek progoni. Naša srca i misli su sa žrtvama i svima onima čiji su životi pogođeni ovim tragičnim događajima. Naša je zajednička dužnost da se uvijek sjećamo Srebrenice, jednog od najmračnijih trenutaka čovječanstva u modernoj evropskoj historiji”, stoji u zajedničkom saopćenju Mogherini i Hahn.

Kako navode Hahn i Mogherini “dok se sjećamo, imamo odgovornost da učvrstimo mir i osiguramo stabilnu budućnost za sve ljude koji žive u Bosni i Hercegovini i široj regiji”.

“Moramo okončati praksu nekažnjavanja i prevazići naslijeđe prošlosti. Nema mjesta zapaljivoj retorici, poricanju, revizionizmu ili glorifikaciji ratnih zločinaca. Pokušaji revizije historije u Bosni i Hercegovini ili bilo gdje drugdje su neprihvatljiv Budući da je Bosna i Hercegovina izrazila želju da postane članica Evropske unije, prioritet je da svi politički lideri u zemlji aktivno rade na promociji dijaloga i poštovanja”, naveli su Mogherini i Hahn.

Evropska unija, kažu, ostaje opredijeljena da podrži Bosnu i Hercegovinu u uspostavljanju društva u kojem prevladavaju pluralizam, pravda i ljudsko dostojanstvo.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision