Utorak, 10. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: al jazeera balkan10. Septembra. 2019. Region
Haradinaj: Što se žuri sa ukidanjem taksi

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za premijera koalicije sa Socijaldemokratskom partijom Ramush Haradinaj odbacio je ideju “o reciprocitetu” povezujući zahtjev za ukidanje taksi sa predsjednikom SAD Donaldom Trumpom, prenosi Koha.net.

Haradinaj je rekao da ga ideja o reciprocitetu, koju spominju politički oponenti, zbunjuje, i dodaje da je malo iznenađujuće što se tako žuri sa ukidanjem taksi, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, svako ko dođe na vlast sa kartom taksi može da dobije priznanje Kosova od Beograda, navodi Koha.net.

Stranke protiv ukidanja takse

Jedan od glavnih izazova za političke stranke koje će poslije 6. oktobra formirati novu vladu Kosova bit će pitanje da li će ukinuti ili nastaviti provoditi mjere prethodne vlade koje se odnose na takse od 100 posto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Međutim, nijedna stranka nije “čak ni deklarativno” spomenula da će suspendirati odluku prethodne vlade o uvođenju taksi, a većina njih naglašava da je za “uspostavljanje recipročnih mjera prema Srbiji”, piše Radio Slobodna Evropa.

Vlada Kosova, koja je sada u ostavci, odlučila je 21. novembra prošle godine na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine uvesti takse od 100 posto, kao mjeru odmazde nakon sprečavanja Kosova da se priključi Interpolu.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision