Srijeda, 30. Januara 2019.
Unsko-sanski kanton 10° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Januara. 2019. Zanimljivosti
Ishrana u službi zdravlja: Dan započnite vodom, a grickalice zamijenite orašastim voćem
Malim promjenama u svakodnevnim prehrambenim navikama možete smanjiti rizik od različitih bolesti pa čak i raka, tvrde stručnjaci. Koliko god vam se činile beznačajne, sitne promjene znatno će poboljšati vaše zdravlje i kvalitet života.

Kada je riječ o zdravlju ljudi uglavnom misle o unosu hranjivih supstanci zaboravljajući na važnost unosa tečnosti u organizam. Vodu treba piti i kada niste žedni, a stručnjaci preporučuju da dan započnete čašom vode koja će ubrzati vaš metabolizam i pomoći tijelu da izbaci štetne toksine.

Ilustracija: Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Grickalice zamijenite orašastim plodovima koji su bogati raznim nutrijentima koji produžuju život, uspješno se bore protiv bolesti i jačaju imunitet. Nutricionisti preporučuju i da čokoladu zamijenite voćem.

Nutricionisti ističu da je doručak veoma važan pa se potrudite da ga ne preskačete. Umjesto toga preskočite obilna jela i tokom dana jedite više manjih porcija, jer su brojna istraživanja pokazala da je to odličan način da u organizam unesete manji broj kalorija. Savjetuju i da na posao nosite ručak koji ste napravili kod kuće, jer je to odličan način da kontrolišete šta ćete unijeti u organizam.

Razmislite o svojim prehrambenim navikama i napravite plan kojeg ćete se držati. Stručnjaci naglašavaju da nikakve promjene neće doći preko noći pa je bitno da budete dosljedni i uporni. Imajte na umu da vam je cilj zdraviji život, a ostvarite ga polako, korak po korak.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision