Četvrtak, 7. Februara 2019.
Unsko-sanski kanton 5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Februara. 2019. Zanimljivosti
Ispred očevog objektiva: Prijevremeno rođeni Ryan radi sve što i odrasli muškarci
Njegov otac Matt Macmillan odlučio je postaviti fotografije svog sina i objasniti ljudima kako prerano rođenje ne mora značiti apsolutno ništa te da njegov sin može raditi sve što i odrasli muškarci, brijati se, kositi, dizati tegove, ići na posao i pecati.

Naime, sve ovo ovaj ponosni tata uradio je uz pomoć Photoshopa.

“Svako snimanje trajalo je petnaestak minuta, a većina posla je u postavljanju scene i uređivanju u Photoshopu. Prvo sam morao napraviti rekvizite i pronaći odjeću za većinu fotografija. Sljedeći korak bio je postavljanje scene, kadriranje i postavljanje osvjetljenja”, objasnio je Macmillan postupak fotografiranja.

Macmillan je objasnio i kako mu je u ovom poslu mnogo pomogla njegova supruga tako što bi bebu stavljala u određeni položaj i držala neke rekvizite, a nakon snimanja između stotinu fotografija birala bi najbolje.

“Drago mi je da se ljudima sviđaju fotografije. Većina ih smatra duhovitim iako je bilo onih koji su se plašili za Ryanovu sigurnost. Onda sam morao objašnjavati kako je sva opasnost zapravo došla iz Photoshopa i da je on uvijek bio čuvan te da nikada nije bio ni u kakvoj opasnosti”, napisao je Matt.

Rekao je kako jedva čeka da Ryan napuni 18 godina i da mu kaže šta misli o fotografijama, a svim roditeljima koji su dobili prijevremeno rođenu bebu dao je tri savjeta: da budu strpljivi, pozitivni i da traže podršku.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision