Četvrtak, 11. Septembra 2014.
Unsko-sanski kanton 3° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Septembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijesti
Izdato narandžasto upozorenje za danas i sutra – Kiša neprekidno pada širom BiH – Nevrijeme u Maglaju i Tuzli

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za 11. i 12. septembar jer se očekuju obilne padavine na jugu, jugozapadu, sjeverozapadu i dijelovima centralne Bosne. Očekivana količina padavina je od 40 do 70, a lokalno i iznad 70 litara po metru kvadratnom.

Upozorenje zbog potencijalno opasnog vremena upućeno je iz iz Hidrometeorološkog zavoda RS. Navodi se kako se na širem slivnom području rijeke Sane i njenih pritoka očekuju obilne kišne padavine koje će za posljedicu imati nagli rast vodostaja na svim vodotocima, što može dovesti do izlivanja vode iz korita i njenog zadržavanja u prirodnim depresijama, na poljoprivrednom zemljištu, na dijelovima naselja i na lokalnim putevima.

Štab za vanredne situacije grada Prijedora saopćio je da je iz preventivnih razloga stavio u stanje pripravnosti sve subjekte zaštite i spasavanja kako bi, u slučaju potrebe, na vrijeme preduzeli potrebne mjere. Na dodatu opreznost, kada su vremenske prilike u pitanju, pozvani su i Banjalučani koji stanuju blizu vodotokova, posebno bujičnih potoka.

Nevrijeme praćeno jakom kišom zahvatilo je danas popodne maglajski kraj. Potok Ušinac je poplavio tridesetak kuća u Starom Gradu. Jake bujice nanijele su velike količine vode i nanosa i na regionalni put Maglaj – Zavidovići zbog čega je ova putna komunikacija tri sata bila u prekidu. Maglajski vatrogasci su u naselju Donja Mahala evakuirali jednu porodicu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision