Srijeda, 6. Februar 2019.
Unsko-sanski kanton 16° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba6. Februar. 2019. Sport
Jedan od najboljih kondicionih trenera na svijetu Raymond Verheijen stiže u Sarajevo
Ekipe koje je on pripremao stizale su do završnica najvećih nogometnih takmičenja, kakva su Svjetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo, što mu je osiguralo status jednog od najcjenjenijih profesionalaca u trenerskom svijetu.

Njegov metod rada, tj. planiranja i periodizacije nogometnog treninga, u samim je temeljima i spektakularnog uspjeha belgijskog nogometnog saveza, čija je reprezentacija dospjela u sami vrh svjetskog nogometa, istovremeno izbacujući “kao na traci” cijeli niz vrhunskih igrača, koji nastupaju za najbolje svjetske klubove.

Verheijen će u Sarajevu boraviti od 25. do 27. marta ove godine, i za grupu od 50 trenera svih nivoa iz zemalja regije Jugoistočne Evrope održati trodnevni seminar pod nazivom “Football Periodisation”. To bi trebala biti prilika da “iz prve ruke” domaći stručnjaci dobiju informacije o metodi rada ovog holandskog eksperta.

To je posebno bitno, jer su njegove metode i filozofija podučavanja, koji su oslonjeni i zasnivaju se na idejama nogometne periodizacije već u velikoj mjeri prihvaćeni od strane velikog broja klubova i trenera u BiH i regiji, pa je ovo prilika za produbljivanje znanja i njihovo stručno usavršavanje.

Edukaciona platforma “Sarajevo Football”, objavila je da seminar treba biti održan u “Swissotelu” u Sarajevu, ali i naglasila da je broj učesnika ograničen, pa će ovom događaju moći prisustvovati samo 50 prvih prijavljenih učesnika.

Organizatori potvrđuju da je interes za seminar već sada golem, te su pozivi s upitima, već počeli stizati iz cijele regije, što nije čudno s obzirom da je Raymond Verheijen prvi put u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a tek drugi put u široj regiji.

“Sarajevo Football je edukaciona platforma posvećena dovođenju vrhunskih eksperata prelijepe igre kakav je nogomet na područje Balkana i okupljanje mreže obrazovanih trenera iz BiH i regije, koji imaju ambiciju cjeloživotnog učenja i osobnog razvoja i usavršavanja u smislu fudbalske teorije i prakse”, objašnjava Emir Kurtić, jedan od entuzijasta koji stoje iza ove platforme.

“Ovaj seminar je prvi, pionirski projekat ove prirode u Sarajevu i mi istinski vjerujemo da je ovo što radimo izuzetno bitno za našu sportsku zajednicu”, navodi se na zvaničnoj stranici projekta Sarajevo Football.

Da je riječ o zaista elitnom događaju potvrđuju još neki podaci iz Verheijnove biografije. Tako je bio član stručnog štaba reprezentacija na čak četiri svjetska prvenstva i četiri evropska. Na SP 2014. u Njemačkoj s Argentinom je stigao do finala, a 2002. godine s Južnom Korejom do polufinala. Osam godina kasnije s istom reprezentacijom prošao je grupnu fazu svjetskog prvenstva.

Na kontinentalnim prvenstvima dvaput je s Holandijom stizao među četiri najbolje selekcije (polufinala EURA 2000. i 2004.) i jednom je isti uspjeh ponovio s Rusijom, 2008. godine! Radio je i s brojnim vrhunskim klubovima kakvi Barcelona, Chelsea, Feyenoord, Manchester City, Zenit…

Zanimljiv je podatak da ga je Bayern Minhen angažovao kao savjetnika za fitness trening jedne od najvećih zvijezda Bavaraca Arjena Robbena.

Verheijen je još 1998. postao instruktor na edukaciji za sticanje pro licence pri holandskom Savezu, a među njegovim učenicima su i Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Ronald Koeman, te Johan Neeskens.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision