Petak, 14. Juni 2019.
Unsko-sanski kanton 30° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba14. Juni. 2019. Zanimljivosti
Kakanj dobio prve 3D pješačke prelaze

Nakon što je prošle godine u potpunosti rekonstruisana glavna gradska saobraćajnica duž gradske jezgre, Kakanj je danas dobio i prve 3D pješačke prelaze.

Zamišljeno je da se u prvoj fazi 3D “zebre” oslikaju na saobraćajnici u blizini Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković”, te u blizini zgrade Općine Kakanj.

“Kontinuirano nastojimo poboljšavati sigurnost u saobraćaju. Poslije ugradnje video nadzora, kupovine skupocjenog radara za potrebe Policijske stanice Kakanj, te kupovine instrumenta za alkotestiranje vozača, i dalje tragamo za novim rješenjima kako bismo zaštitili pješake”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Prošle godine u gradskoj zoni Kaknja je realizirana i akcija “Vratimo trotoare pješacima” u okviru koje su postavljeni visoki ivičnjaci i stubići koji sprečavaju vozila da se nađu na trotoarima. U početku akcije bilo je i onih koji se bili sumnjičavi spram ovih aktivnosti, no nesreća koja se dogodilo u Novom Travniku kada su stradali pješaci na trotoaru pokazala je punu opravdanost ovih aktivnosti.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision