Utorak, 30. Juli 2019.
Unsko-sanski kanton 8° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: rtvusk.ba30. Juli. 2019. Izdvojeno, USK
Kamp Vučjak: O migrantima brinu samo policajci i volonteri crvenog križa Bihać

Odlukom Gradskog vijeća Bihać svi nelegalni migranti koji su boravili na ulicama Bihaća izmješteni su na lokaciju Vučjak, na kojoj je trebao biti uspostavljen privremeni migrantski kamp u kojem će brigu o migrantima, pored CK Bihać vršti i sve ostale ustanove pod ingerencijom Grada Bihaća.

Punih 47 dana CK Bihać, zajedno sa MUP-om USK ulaže nadljudske napore kako bi te ljude zadržao na Vučjaku, a građanima Bihaća obezbijedio sigurnost. Kako navode, problem se ne rješava, a sav teret, bez adekvatne podrške je pao na leđa policije i Crvenog križa. Svaki novi dan je samim tim sve teži i neizvjesniji. Proteklih dana je na Vučjaku padala kiša i velika većina  šatorskog naselja je potopljena. U Crvenom križu izražavaju zabrinutost zbog nadolazeće jeseni. Zato apeluju na odgovorne da hitno pronađu održivo rješenje. Inače, Crveni križ grada Bihaća dobija od Gradske uprave 40.000 maraka, što je redovna tranša koja je namijenjena za plate dva zaposlena u ovoj organizaciji.

Da se hitno mora mijenjati odnos i iznaći sredstva za dalji neupitan rad, poziv je ovo ljudi koji od početka nose teret migrantske krize. Jesen stiže najavljujući jošjednu neizvjesnu zimu s obzirom na nedostatak strategije i izostanak iole ozbiljnijeg rješenja za migrantsku krizu koja će izgleda račun i dalje ispostavljati građanima.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision