Srijeda, 7. Avgusta 2019.
Unsko-sanski kanton -4° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: krupljani.ba7. Avgusta. 2019. USK
Kampanja PS Bosanska Krupa:„Ne ugrožavaj drugog u vožnji pa nećeš ni sebe“

U okviru V Policijske uprave Policijska stanica Bos. Krupa prva je krenula u provodbu promotivne kampanje „Budi savjestan i primjeran vozač“ u sklopu Okvirnog plana mjera i aktivnosti na poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na putevima USK 2016-2020.

U suradnji sa osam osiguravajućih društava na području općine, Policijska stanica Bos.Krupa je izabrala ukupno 28 vozača i vozačica kojima su od strane osiguravajućih kuća dodjeljene prigodne nagrade iz razloga što su bili jedni od najsavjesnijih vozača u ovoj općini. Svečana dodjela nagrada nominiranim i odabranim vozačicama i vozačima organizirana je ovog utorka u Domu kulture Bos.Krupa.

Kriterij za odabir kandidata za savjesnog vozača su bili da lice nije u evidenciji osiguravajućih društava sa štetnim dogadjajima te da ih nema u policijskim evidencijama o kašnjavanju po pitanju saobraćaja u prekršaju”, kazao je načelnik V Policijske uprave Bosanska Krupa Amir Džanić.

Na ovakvu aktivnost PS Bos.Krupa ponukana je redovnim analizama koje su pokazale da je period od 2010-2016 godine imao negativnu statistiku, odnosno povećan broj saobraćajnih nesreća sa povećanim brojem smrtno stradalih,povrijedjenih i velike materijalne štete. Zbog toga se u okviru plana mjera i aktivnosti na poboljšanju stanja sigurnosti u saobraćaju krenulo sa kampanjom i prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK rezultati se bilježe od 2016. do danas, u smislu smanjenja broja smrtno stradalih na našim cestama, što u suštini i jeste primarni cilj cijele kampanje :

Akcija je prije svega promotivnog karaktera,da promoviramo savjesne vozače.Kroz kampanju animirana su i osiguravajuća društva koja su nam se priključila jer i oni imaju interesa u smislu poboljšanja sigurnosti saobraćaja.Ovo je samo početna faza.Zahvaljujem se kolegama iz PS Bos.Krupa i PS Bužim kkoji su na nekii način započeli prvi ovakve aktivnosti.Ovakva akcija biće proširena i na ostale općine USK.“

Ovdje aktivnosti ne završavaju, jer kako je kazao načelnik V PU Bos.Krupa Amir Džanić u toku ovog mjeseca održaće se akcija kontrole učesnika u saobraćaju gdje će se na terenu policiji priključiti i predstavnici osiguravajućih društava. Ovaj pilot projekt primijeniće,kako se čulo i ostale policijske stanice sa Unsko-sanskog kantona.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision