Petak, 25. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 21° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba25. Januar. 2019. Zanimljivosti
Kanađanka mijenja luksuznu kuću za lijepo napisano pismo
Zainteresirani moraju platiti učešće u ovoj nagradnoj igri u iznosu od 25 dolara, a u pismu trebaju odgovoriti na pitanje “Na koji način bi prelazak u novu kuću iz snova promijenio vaš život?”.

Naime, vlasnica objekta Alla Wagner uskoro će napustiti luskuznu kuću kraj jezera zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Inspirisana pričama o sličnim takmičenjima, ona je odlučila napraviti takmičenje “Napiši pismo, osvoji kuću” kada kuću nije uspjela prodati za 1,7 miliona dolara.

“Uspomene koje imam na ugodan život koji je moja porodica imala u ovom domu su neprocjenjive. Volim da gledam jata guski i patki koje putuju do i od ribnjaka koje imam, volim gledati otvoreno nebo, zvjezdane noći, divlje životinje i snježne planine”, napisala je na Facebooku.

Foto: Facebook / BBC

Foto: Facebook / BBC

Wagner je svoju kuću nazvala idealnim pristaništem za svoje pisce i druge umjetničke duše.

Kuća koja se nalazi oko 65 km južno od Calgaryja opisana je kao “izuzetno lijepa kuća dizajnirana u gruzijskom seoskom stilu” koja ima panoramski pogled na stjenovite planine, veliku parcelu, ribnjak, a posjeduje i vinski podrum.

Wagner kaže da će online javnost glasati o pristiglim pismima i odrediti 500 finalista. Potom će radove finalista pregledati nezavisna komisija koja će izabrati pobjednika.

Takmičenje će trajati najmanje tri mjeseca, tj. do početka aprila, ali bi moglo biti produženo ako ne pristigne više od 60.000 prijava, što je dovoljno za pokriće minimalnog iznosa od 1,7 miliona dolara početnim ulogom. Ona također zadržava pravo da otkaže konkurs u slučaju premalo prijava.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision