Utorak, 28. Maja 2019.
Unsko-sanski kanton 3° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: rtcg.me28. Maja. 2019. Svijet
Kandidat za premijera VB: Nudi besplatne pasoše državljanima EU

Majkl Gov, britanski ministar životne sredine i jedan od kandidata za nasljednika premijerke Tereze Mej, ponudiće tri miliona besplatnih britanskih pasoša državljanima Evropske unije (EU).

Gov je na konferenciji škotskih konzervativaca u Aberdinu precizirao da će besplatne pasoše ponuditi državljanima EU koji su živjeli u Velikoj Britaniji u vrijeme referenduma o Bregzitu 2016. godine.

Naknada za naturalizaciju u iznosu od 1,33 funte neće se naplaćivati kao gest dobre volje, potvrdili su saradnici Gova za Skaj njuz.

Procjenjuje se da je u Britaniji tri miliona državljana EU koji su ispunili uslov za dobijanje državljanstva, pošto su u državi proveli pet godina.

Planom Gova promijenila bi se i uređena šema Ministarstva unutrašnjih poslova, prema kojoj građani EU moraju da dokažu da su živjeli u Velikoj Britaniji pet godina, a da će u suprotnom izgubiti pravo na državljanstvo poslije Bregzita.

Ponuda, koja će zvanično biti saopštena sljedeće nedjelje, predstavlja pobjedu za poslanika konzervativaca Alberta Kostu, koji je mjesecima vodio kampanju za prava državljana EU poslije Bregzita.

Kosta, koji podržava Gova u trci za premijera, izjavio je da ovaj plan predstavlja podsticaj za državljane EU koji se registruju da dobiju britansko državljanstvo bez ikakvih troškova.

“Oni bi, kao britanski građani, bili u mogućnosti da glasaju na opštim izborima, tako da bi na narednim izborima 2022. godine izborno tijelo bilo povećano za tri miliona ljudi”, rekao je Kosta.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision